Országos döntő - 2024.03.09. - 11:00

A döntő szabályai:

  • A döntőn 9 feladatválasztós és 1 írásbeli kidolgozást igénylő feladatot kell megoldani.
  • A verseny döntőjének részletes szabályzata a Versenykiírásban olvasható. A díjkiosztón a csapatok tanárait is jutalmazzuk.

Tervezett Program

10:30-10:50 Gyülekező (Terembeosztás)
Kérjük, hogy a csapatok 10:50-ig foglalják el helyeiket a 2. emeleti versenytermeikben.
10:45-ig az iskola épületén belül középiskolás versenyző csak az aulában tartózkodhat, mivel eddig a 2. emeleti termeket a korábban kezdődő általános iskolai verseny részvevői használják.
A kísérők az írásbeli ideje alatt a 2. emeletre nem mehetnek fel, ők az aulában várakozhatnak, ahol 11:05-kor megkapják a döntő feladatsorait.
11:00-12:00 Írásbeli verseny
12:00-13:00 Ebéd a csapatoknak és csapatonként egy kísérő felnőtt számára.
Az ebéd: Rántott csirkemell petrezselymes burgonyával és csemege uborkával, mást sajnos nem tudunk biztosítani.
12:00 óra előtt csak az általános iskolás versenyen résztvevők ebédelhetnek.
kb. 13:15-14:00 Eredményhirdetés és díjkiosztó gála

Az országos döntő helyszíne

Veres Péter Gimnázium

1039 Budapest, Csobánka tér 7.

Megközelíthetőség:

Szentendrei HÉV (H5) - Békásmegyer megálló
A HÉV-állomástól a lakótelep nyugati oldala felé kell elindulni. A Csobánka téren áthaladva, a Közösségi Ház és a Rendelőintézet között balra fordulva egyenesen a Veres Péter Gimnáziumhoz vezet az út.
Autóval
A belváros felől a 11-es főút vezet ki Békásmegyerre. Az Árpád hídtól kezdve egy ideig a főút a Szentendrei út nevet viseli, majd Csillaghegytől Rákóczi, illetve Batthyány utca néven halad tovább. Erről az útról a Rómaifürdői Strand után balra le kell kanyarodni a HÉV-sínek mentén (innentől a lekanyarodó utca viseli a Szentendrei út nevet), majd ezen tovább haladni. Rövidesen a sínek keresztezik az utat, majd Békásmegyer határától Ország út lesz az út neve. A HÉV-állomás előtt kicsivel az út jobb oldalán, pont a Veres Péter Gimnáziummal szemben található egy nagyobb parkoló.

Békásmegyer elérhetősége és távolsága a belváros főbb érkező állomásairól:

Keleti pályaudvartól
Az M2-es metróval a Battyhány térig kell utazni, majd innen a H5-ös HÉV-vel Békásmegyerig. Az utazási idő körülbelül 45-55 perc.
Nyugati pályaudvartól
A 4-es vagy 6-os villamossal a Margit híd budai hídfőig kell utazni, majd innen a H5-ös HÉV-vel Békásmegyerig. Az utazási idő körülbelül 35-45 perc.
Déli pályaudvartól
Az M2-es metróval a Battyhány térig kell utazni, majd innen a H5-ös HÉV-vel Békásmegyerig. Az utazási idő körülbelül 35-45 perc.
Népliget autóbusz-állomástól
Az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, innen az M2-es metróval a Battyhány térig kell utazni, majd végül a H5-ös HÉV-vel Békásmegyerig. Az utazási idő körülbelül 50-60 perc.
Stadionok autóbusz-állomástól
Az M2-es metróval a Battyhány térig kell utazni, majd innen a H5-ös HÉV-vel Békásmegyerig. Az utazási idő körülbelül 50-60 perc.